Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 11:52 |

Inspektorici Ramić uručeno priznanje vrhovnog komandanta snaga NATO-a za Evropu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Za vrijeme održavanja godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i inspektora Oružanih snaga BiH, inspektorici Generalnog inspektorata Enidi Ramić uručeno je visoko priznanje NATO-ovog vrhovnog komandanta savezničkih snaga Evrope (SACEUR).

Plaketa generala Toda Woltersa, dodijeljena je Ramić za izuzetan rad i zalaganje kao jednoj od najzaslužnijih i najistaknutijih časnica i časnika u operacijama koje predvodi NATO.

To priznanje uručili su joj ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, a činu uručenja prisustvovao je i komandant NATO Štaba Sarajevo brigadni general Eric Folkestad.

Uručeno priznanje je posebno značajno s obzirom da vrlo mali broj pripadnika oružanih snaga koje učestvuju u operacijama podrške miru predvođenim NATO-om imaju čast da im se dodijeli takvo priznanje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo