Svijet     | 24.09.2021. 08:40 |

Željana Zovko imenovana šefom promatračke misije EU-a za izbore u Hondurasu

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 24. rujna (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je šefom promatračke misije Europske unije za predstojeće izbore u Hondurasu od strane visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borrella, priopćili su u petak iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

 - Izuzetna mi je čast što sam imenovana šefom promatračke misije Europske unije za izbore u Hondurasu. Ova misija je potvrda važnosti demokratskih vrijednosti u našim odnosima s Hondurasom, našom partnerskom državom. Veselim se suradnji s vlastima Hondurasa, političkim strankama i ostalim dionicima. Misija EU-a nadzirat će izborni proces na neovisan i objektivan način - poručila je Zovko.

 Kao i kod prethodnih promatranja izbora u Hondurasu od strane europskog izaslanstva u 2013. i 2017. godini, nadolazeće promatračke misije bit će raspoređene temeljem poziva honduraških vlasti. Glavni tim otputovat će već sredinom listopada i pratiti pripreme za dan izbora. Kao šef promatračke misije, Zovko će se pridružiti timu u Hondurasu krajem listopada i tijekom trajanja izbora. Nakon objave izbornih rezultata, Zovko će u ime promatračke misije predstaviti konačno izvješće o svojim nalazima i preporukama o izbornom procesu.

 Izaslanstvo će pratiti opće izbore koji će se održati 28. studenoga.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zvizdić: Netačne izjave da otvaranje pregovora s EU znači zatvaranje OHR-a i odlazak stranih sudija

EU spremna da uvede sankcije osobama umješanim u maltretiranje i smrt Navaljnog

EU traži od Izraela da otvori koridore za dostavu pomoći Pojasu Gaze

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti