Svijet     | 24.09.2021. 08:27 |

Nekoliko povrijeđenih u pucnjavi u supermarketu u Tennesseeju

FENA Internet

COLLIERVILLE, 24. septembra (FENA) - Jedna osoba je ubijena, dok je još 12 ranjeno u masovnoj pucnjavi u supermarketu Kroger u američkoj saveznoj državi Tennessee, potvrdila je policija.

Napad se dogodio u četvrtak poslijepodne u Colliervilleu, udaljenom 56 kilometara istočno od grada Memphisa, a policija iz susjednih okruga stigla je u trgovinu Kroger kako bi pomogla u istrazi.

Naoružani muškarac preminuo je na mjestu događaja, a sumnja se da je počinio samoubistvo nanijevši sebi prostrjelnu ranu.

- Srce mi je slomljeno što moram stati pred vas. To je najstrašniji događaj koji se dogodio u historiji ovog grada - kazao je šef policije Colliervillea Dale Lane na konferenciji za novinare nakon pucnjave.

Vozilo za koje se vjeruje da pripada napadaču još je na parkingu, rekao je Lane, dodajući da istražitelji čekaju dodatnu opremu kako bi na siguran način pregledali automobil.

Neke ranjene osobe zadobile su vrlo ozbiljne povrede, a jedna osoba je preminula na mjestu događaja.

- Zatekli smo ljude koji se skrivaju u zamrzivačima i zaključanim uredima. Trčali su, skrivali se, borili se - kazao je Lane, naglašavajući da su jednog zaposlenika policajci spasili s krova zgrade.

Policija nije identificirala napadača, niti je dala bilo kakav mogući motiv. Provjeravaju se navodi da je napadač možda bio zaposlenik Krogera.

Na terenu je više vozila hitne pomoći i helikoptera za prijevoz ranjenika do obližnje bolnice, javio je BBC.

Ovo nije prva masovna pucnjava u trgovini ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama. U martu je muškarac napao ljude u supermarketu u Boulderu u Coloradu ubivši 10 ljudi, uključujući policajca.

Tennessee je jedna od nekoliko saveznih država koje su ranije ove godine ublažile ograničenja za kupovinu oružja. Najnovije pravilo, koje je potpisao republikanski guverner, dopušta većini odraslih osoba starijih od 21 godine da nose pištolje bez prolaska provjera.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pucnjava u Tuzli, počinioci uhapšeni

Naoružani čovjek ubio četiri osobe u pucnjavi na gruzijskoj pijaci

Turska uhapsila 25 osumnjičenih za pucnjavu u crkvi

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti