Kultura     | 24.09.2021. 08:15 |

Promocija knjige povodom 101. godišnjice od rođenja Zuke Džumhura

FENA Saopćenje

KONJIC, 24. septembra (FENA) - U okviru projekta ''Teatar baština, Konjic 2021'', a povodom 101. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, večeras u 20 sati u Galeriji Zavičajnog muzeja Konjic bit će upriličena promocija knjige ''Kalemi i biljezi, o sjenkama rata, smijeha i granice u bosanskoj i hrvatskoj književnosti'' autora prof.dr. Almira Bašovića.

O knjizi će, uz autora, govoriti i prof.dr. Dijana Hadžizukić.   

Nakon promocije bit će upriličeno i otvaranje ''Retrospektivne izložbe plakata o Festivalu glumca BiH'' u Konjicu, koju baštini Festivalski arhiv, najavljeno je iz konjičkog Narodnog univerziteta.  

Također, istog dana bit će organiziran i tradicionalni program ''Dan otvorenih vrata'', gdje će u terminu od 10 do 12 sati biti predstavljen fundus Rodne kuće putopisca, slikara, karikaturiste i hodoljupca Zulfikara Zuke Džumhura.   

Ovogodišnji repertoar posvećen velikanu Zulfikaru Zuki Džumhuru bit će završen 31. oktobra s početkom u 19 sati u Galeriji Zavičajnog muzeja Konjic, gdje će zahvaljujući arhivskoj građi Safeta Hebibovića biti priređena izložba fotografija koja tematizira susrete profesora dr. Pere Mužijevića s njegovim sugrađanima.   

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti