Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 14:13 |

Započela rekonstrukcija javne rasvjete na dijelu Vilsonovog šetališta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Nakon što je okončan projekt rekonstrukcije javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu u općini Novo Sarajevo, započeli su i radovi na ugradnji efikasnijih rasvjetnih tijela na postojeće stubove javne rasvjete na dijelu Vilsonovog šetališta koje administrativno pripada Općini Centar.

Za realizaciju projekta načelnici općina Centar i Novo Sarajevo Srđan Mandić i Hasan Tanović su potpisali sporazum o saradnji na projektu "Smart City - I faza“, na osnovu čega je Općina Centar rebalansom budžeta za 2021. godinu osigurala 77.470 KM.

Sa realizacijom ove faze projekta na Vilsonovom šetalištu, od mosta Topal Osman-paše do mosta Suade Dilberović i Olge Sučić na Vrbanji, na 148 stubova javne rasvjete na području općina Centar i Novo Sarajevo, biće ugrađene LED sijalice koje su energetski efikasniji sistem osvjetljenja.

Na području općine Novo Sarajevo nalazi se 112 stubova i 34 cestovne svjetiljke, dok se u općini Centar nalazi 36 stubova i 9 cestovnih svjetiljki, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Centar - Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja

Obilježavanje Dana Općine Centar Sarajevo - Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Otvorenje izložbe Ade Sivac večeras u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli