Kultura     | 22.09.2021. 12:48 |

Na ovogodišnjem MESS-u devet predstava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Na ovogodišnjem 61. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, koji će trajati od 1. do 7. oktobra, predstavit će se devet produkcija iz Irske, Francuske, Njemačke, Ruande, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata - kazao je direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković. 

I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA koji je posvećen promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu.

Kreševljaković napominje da se teatarski festival umnogome oslanja na ljudski faktor ne samo svojih gostiju iz raznih država nego i brojnih partnerskih institucija i drugih pozorišnih kuća, čije zdravlje također želi zaštititi.

Važno je naglasiti da će posjetitelji koji budu prisustovali predstavama na otvaranju i zatvaranju festivala, morati na ulazu pokazati potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili negativan antigenski test, zbog samog koncepta predstava, saopćeno je iz Direkcije Festivala MESS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Treće izdanje programa Narodnog pozorišta Sarajevo 'Kultura na ulice 2024!' počinje u maju

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu