Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 14:41 |

Zvizdić: U parlamentu treba tražiti rješenja za aktuelna pitanja (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da je održan prvi dio današnje sjednice kojoj nisu prisustvovali poslanici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

On ih je pozvao da se vrate svojim obavezama kako to predviđa Poslovnik jer svi imaju obavezu i odgovornost da učestvuju u radu sjednice, dodajući da u parlamentu treba tražiti rješenja za sve aktualne i buduće događaje.

Kaže da je ovo period koji je vrlo ozbiljan i u kojem niko ne treba da likuje već da se dijalogom dolazi do najboljih rješenja.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održava se danas bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

Zbog takve njihove odluke upitno je i pitanje daljnjeg finansiranja državnih institucija imajući u vidu da tromjesečna Odluka o privremenom finansiranju ističe 30. septembra, a ovogodišnji budžet još uvijek nije usvojen.

Ipak Zvizdić je danas izrazio nadu da će to pitanje biti riješeno u narednim sedmicama te da će nova odluka o privremenom finansiranju biti donesena jer državni službenici i namještenici nisu krivi za trenutnu situaciju.

Pogledajte https://fena.ba/video/6491

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Szvi55ejsF4PvPbtqNvrJN5NS2nsHF7k?usp=sharing

(FENA) H. I.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu