Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 12:52 |

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH, osiguran kvorum za rad

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, počela je u Sarajevu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić je otvorio sjednicu nakon čega je intonirana himna BiH, obavijestivši poslanike da sjednici prisustvuje 29 poslanika i konstatirao je da sjednica ima kvorum za punopravan rad i odlučivanje.

Postojanja kvoruma bilo je upitno imajući u vidu da su predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH odlučili da ne učestvuju u radu državnih institucija nakon odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula ove godine.

Zvizdić je obavijestio poslanike na početku sjednice da je informiran da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) i ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević (HDZ) iz opravdanih razloga neće moći prisustvovati sjednici.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu