Servisne informacije     | 18.09.2021. 15:25 |

U BiH sutra umjereno do pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je zabilježena u centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Poslijepodne i tokom noći pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i na istoku Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 16; Sarajevo 18; Tuzla 20; Bugojno 21; Bihać, Gradačac 22; Grude, Livno, Sanski Most 23; Široki Brijeg, Zenica 24; Mostar i Neum 25 stepeni. 

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, uglavnom poslije podne. Jutarnja temperatura oko 13, dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Proljeće 2024. nešto toplije u poređenju sa istim razdobljem prošle godine

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti