Bosna i Hercegovina     | 17.09.2021. 12:20 |

U ponedjeljak objava digitalnog kataloga primjera dobrih online praksi u nastavi

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Na internetskoj stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u ponedjeljak će biti dostupan digitalni katalog primjera dobrih online praksi u nastavi.

- Katalog sadrži primjere upotrebe digitalih alata kroz preporuke kako se ti alati koriste da se potignu ciljevi časa. Zahvalila bih svim ogajateljima i nastavnicima koji su dostavili svoje primjere dobre prakse i koji su podijelili iskustva i znanja u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog procesa - izjavila je danas na konferenciji za medije ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Mumunović.

Katalog dobrih praksi nastao je u okviru projekta "Stručno usavršavanje nastavnika i menadžemnta škola putem webinara za proces planiranja online i kombinovanog oblika podučavanja" koji je realizovalo Ministarstvo sa UNICEF-om.

- Nastavnici su sjajno prilagodili praksu i razmišljali na koji način je bitno doći do ishoda učenja odnosno šta je prioritet i kako postići te pedagoške ciljeve u nastavi. To je sve rezultiralo navedenim katalogom – rekla je šefica Odjeljenja za obrazovanje UNICEF-a.

Katalog predstavlja početak poticanja na dijeljenje praksi koje su imale najviše uspjeha u učionicama i koje su pokazale najveći stepen kreativnosti, inovativnosti i primjenljivosti u razredu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Počela nastava u drugom polugodištu u svim školama BPK Goražde

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel