Bosna i Hercegovina     | 15.09.2021. 12:15 |

INZ - Vakcinisani radnici konfekcije 'Zenko', sljedeće sedmice pripadnici OSBiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 15. septembra (FENA) - Tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) danas je vakcinisao osamdesetak radnica i radnika Zeničke konfencije odjeće "Zenko" u njihovom radnom pogonu, u zeničkom naselju Lukovo Polje.

To je nastavak pružanja pomoći privrednim subjektima u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), čiji radnici su iskazali želju da zaštite svoje zdravlje imunizacijom, ali zbog svakodnevnih radnih obaveza teško mogu da organizuju odlazak na neki od jedanaest vakcinalnih punktova u Zenici. Dio zaposlenika ove kompanije ranije se vakcinisao u Zenici, ali i van BiH.

- Vidjeli smo na vijestima da su na terenu vakcinisani radnici kompanije koja gradi autoput, te smo uputili formalni upit INZ-u. Narednog jutra smo dobili upute šta trebamo pripremiti i posjetila nas je ekipa da se pripremi vakcinacija. Hvala Institutu što su našim radnicima pomogli da na ovaj krajnje jednostavan i brz način zaštite zdravlje sebe, svojih porodica, ali i drugih zaposlenika. Njihovo zdravlje važno je i nama kao kompaniji, našim obavezama prema partnerima, jer smo imamo radni proces u kojem zaposlenici ovise jedni o drugima i zaraza i „izbacivanje iz stroja“ većeg broja osoba bi nanijelo veliku štetu poslovima i angažmanima, uglavnom za izvozno, strano tržište. Nadamo se da će primjer naše i drugih firmi slijediti mnogi, da bi ove jeseni što manje slušali loših vijesti iz bolnica - kazao je prvi čovjek konfekcije "Zenko" Fahrudin Čančar. 

Slične terenske imunizacije obavljene su već u Tešnju, Žepču, Visokom, Zenici, a broj vakcinisanih na ovaj način od mobilnih timova INZ-a je viši od hiljadu. Već početkom naredne sedmice u lokalnoj kasarni Oružanih snaga BiH u Zenici biće vakcinisano više od 350 vojnika, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

INZ: Poziv vrtićima i roditeljima čija djeca nisu vakcinisana na području ZDK i cijele BiH

Prof. dr. Begović: Oklijevanje prema vakcinama, kako razumjeti i prevladati zabrinutost

Od 16. marta s radom subotom prestaju dva vakcinalna punkta, na osnovu objektivnih pokazatelja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu