Najave     | 14.09.2021. 10:38 |

Geodetsko društvo Herceg Bosne obilježava 25 godina rada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) - Geodetsko društvo Herceg-Bosne obilježit će 25 godina rada prigodnom svečanosti 24. rujna u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru s početkom u 11 sati.

Društvo je osnovano 19. travnja 1995. godine, a u proteklih 25 godina ostvarilo je brojne rezultate.

Iz Geodetskog društva navode kako se godišnje skupštine održavaju redovito od 2000. godine, a da se glasilo „Godišnjak“ izdaje neprekidno od 2001. godine te da je od početka djelovanja organizirano 15 studijskih putovanja.

"Kroz projekte stipendiranja Društvo je pomoglo studente geodezije i geoinformatike u iznosu većem od 150.000 KM. Organizirana su četiri kongresa o katastru u BiH na kojima je sudjelovalo više od 1200 sudionika iz zemlje i inozemstva. Društvo je član FIG-a (Svjetske udruge geodeta) i pridruženi član CLGE-a (Europskog vijeća geodeta), a također surađuje sa srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu", navodi se u priopćenju Geodetskog društva Herceg-Bosne.

Sve aktivnosti i rezultati rada Društva su prezentirani riječju i slikom u monografiji koja je tiskana u povodu obljetnice koja će biti predstavljena u prvom dijelu svečanosti, dok će se u nastavku biti dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Obilježavanju će predstavnici Eurogeographicsa (Udruge europskih državnih institucija odgovornih za geodeziju i geoinformacije), CLGE-a, geodetskih udruga iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te ugledni gosti iz znanstvenog, društvenog i političkog života.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Peti kongres o katastru u BiH od 27. do 29. rujna u Neumu

Herceg najavio nastavak potpore Geodetskom društvu Herceg Bosne

Geodetsko društvo Herceg Bosne obilježilo 25 godina rada

Promo

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa