Kultura     | 14.09.2021. 10:31 |

Dodjelom nagrada završen Festival autorske poetike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) - Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer je u Mostaru završen 46. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Nakon odgledanih sedam predstava u glavnom programu žiri je nagradu "Ljubica Ostojić" za najbolju dramaturgiju dodijelio predstavi "Bajka o izgubljenom vremenu", Pozorišta lutaka Mostar.

Nagrada "Mravac" pripala je predstavi "Zlatni ključ" za inovativan pristup interakciji s publikom Dječjeg pozorišta "Eko art" iz Bugojna, predstavi "Siromašni Romeo" za kolektivnu glumačku igru Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari" Trebinje, predstavi "Legenda o Neretvi" za razigranost i sigurnost u glumačkoj igri i improvizaciji Mostarskog teatra mladih i predstavi "Nokturno" za scenski pokret DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Od ove godine uvedena je još jedna nagrada koju dodjeljuje direkcija Festivala. Riječ je o nagradi koja nosi ime nedavno preminule mlade glumice Mostarskog teatra mladih Amre Prutina i dodjeljivat će se za umjetničku hrabrost u bilo kojem teatarskom umjetničkom izrazu.

Prvi dobitnik nagrade "Amra Prutina" za umjetničku hrabrost je Darko Cvijetić, književnik, redatelj i glumac iz Prijedora, navodi se u priopćenju Mostarskog teatra mladih.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel