Bosna i Hercegovina     | 13.09.2021. 13:13 |

Odobrena grant sredstva za projekte održivog povratka u TK

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 13. septembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona dala je dozvolu Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak za dodjelu sredstava kroz program Podrška povratku prognanih lica. 

Kroz ovaj program biće sufinansirano 83 porodica, odnosno 38 povratnika na teritoriji Tuzlanskog kantona i 45 na prostoru Republike Srpske.

- Od donacija, shodno svojoj aplikaciji, povratnici će nabaviti četiri muzne krave, tri steone junice, tri tovna juneta, za ukupno pet korisnika po 14 ovaca, 31 veći motokultivator i dva manja motokultivatora, sušara za voće, brdska kosačica, osam raznih traktorskih priključaka, tri razna priključaka za motokultivator, 13 gospodarskih objekata, pet oprema za obrtničku djelatnost, jedna oprema za pčelarstvo i pčelinja društva, dva plastenika po 100 m2 i jedan poljoprivredni zasad jagoda - izjavio je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Esad Džidić.

Na javni poziv ukupno se prijavilo 219 aplikanata, od čega su 142 aplikacije bile uredne. Od ovog broja, Komisija je odabrala 83 korisnika koji su dobili grant sredstva za nabavku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu