Bosna i Hercegovina     | 06.09.2021. 11:03 |

Vlada TK odobrila usmjeravanje transfera za posebne namjene u budžet TK

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 6. septembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona je danas na vanrednoj sjednici odobrila usmjeravanje transfera za posebne namjene u Budžet TK za 2021. godinu.

Za realizaciju projekta "Highschool Basketball Tournament“ JU MS Elektrotehnička škola Tuzla 2.731,31 KM je dodijelio Srednjoškolski obrazovni centar "Smartanac“ Beograd, a Federalno ministarstvo kulture i sporta je za sufinansiranje projekta "Izložbena djelatnost arhiva Tuzlanskog kantona u 2021. godini“ za JU Arhiv TK dodijelilo 11.000,00KM.

Kako je od trenutka donošenja inicijalne Odluke pa do trenutka objavljivanja javnog konkursa zaključen novi Okvirni sporazum za nabavku usluga oglašavanja u dnevnim novinama, Vlada je danas izmijenila Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Kantonalnog Zavoda za pružanje pravne pomoći. Shodno novoj odluci Javni konkurs će biti objavljen u novinama Večernji list, umjesto Dnevni avaz.

Vlada je danas, u okviru kadrovskih pitanja, utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva Rudnik soli "Tuzla“ d.d. Tuzla, saopćeno je nakon sjednice kanronalne vlade.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu