Regija     | 04.09.2021. 16:10 |

U Crnu Goru stigao patrijarh Porfirije; nekoliko incidenata na Cetinju

FENA Agencije

PODGORICA, 4. rujna (FENA) - Patrijarh srpski Porfirije stigao je u subotu u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru čemu se oštro protive crnogorske organizacije, opozicija i veliki broj građana koji se u velikom broju okupljaju na Cetinju koje osiguravaju jake policijske snage.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je priopćeno da je ovo prvi dolazak Porfirija otkako je izabran za patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC).

U Cetinje su stigla i oklopna vozila, kao i policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače.

U tom gradu je u subotu bilo nekoliko incidenata između protivnika održavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) u tom gradu i policije, a građani su sklonili zaštitnu ogradu između gradskog trga i Cetinjskog manastira i probili policijski kordon na ulazu u grad.

Okupljeni nose majice: "Da je vječna Crna Gora", crnogorske zastave, a na ulazu u grad je istaknut transparent: "Da je vječna Crna Gora".

Protivnici ustoličenja su ispunili gradske kafane u centru grada u kojima se puštaju nacionalne pjesme,a prema najavama, kafane su se trebale zatvoriti u 15. 00 sati, prenosi Beta.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu