Bosna i Hercegovina     | 27.08.2021. 14:37 |

Krizni stožer HBŽ-a apelira na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera

FENA Saopćenje

LIVNO, 27. kolovoza (FENA) - Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) uputio je apel građanima te županije da se pridržavaju postojećih naredbi i mjera koje je Vlada HBŽ-a donijela na sjednici održanoj 7. lipnja ove godine.

Tim naredbama, kako se navodi, ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 24 sata, osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 02 sata.

Isto tako, tim naredbama dozvoljeno je pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 1,5 m.

Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta, i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Na današnjem sastanku Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a posebno je naglašeno da će Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove pojačati nadzor nad provođenjem mjera, kao i nadzor nad osobama koje su dobile rješenje tog ministarstva o kućnoj izolaciji, odnosno o zdravstvenom nadzoru, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel