Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 16:34 |

ZDK - Zabrana unošenja navijačkih rekvizita preuzeta od Kriznog štaba FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. augusta (FENA) - Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona odbacio je medijske navode vezane za zabranu unošenja navijačkih rekvizita na utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Kuvajta i Kazahstana, koje će biti igrane 4. i 7. augusta na stadionu Bilino polje u Zenici.

- Krizni štab ZDK dozvolio je dolazak većeg broja gledalaca na navedene utakmice u smislu promocije vakcinacije i sporta. Odredba o unošenju rekvizita je prepisana, odnosno preuzeta iz naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, jer su kantonalni krizni štabovi dužni poštovati naredbe sa nivoa FBiH - kazao je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK Adnan Jupić.

Istaknuto je da je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine dozvoljeno da organizira navedene utakmice uz prisustvo 6.000 gledalaca, uz obavezu da osigura da gledaoci prilikom ulaska na stadion posjeduju negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID 19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Organizator je dužan da provede sve higijensko-epidemiološke mjere u skladu s mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica od 23. augusta 2021., saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu