Magazin     | 13.08.2021. 16:03 |

Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues Band otvaraju 2. Ljubuški Jazz Festival

FENA

LJUBUŠKI, 13. kolovoza (FENA) - Jedna od najznačajnijih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačiček svojim koncertom otvorit će večeras 2. Ljubuški Jazz Festival.

-Drago mi je kada čujem da se ovakvo nešto događa izvan nekog centra, van Zagreba, čak se mi u Zagrebu često tužimo da više nema pravog jazza, rekla je Kovačiček koja je na konferenciji za medije najavila što sve publiku očekuje večeras.

Dodaje kako je repertoar pokušala složiti u svim mogućim žanrovima jer ona nikada nije odvajala žanrove.

-Za mene je dobra glazba jedan žanr. Tako sam uključila u program moje hitove, ali i blues jer smatram da je jazz počeo s bluesom, istakla je Kovačiček.

Uz nju na konferenciji su govorili i Zvonimir Bajević iz Greenhouse blues banda, te u ime organizatora Ivana Žrimšek Šaravanja ravnateljica Osnovne glazbene škole Ljubuški te Toni Kraljević dopredsjednik Vlade i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke.

Kraljević, koji je jedan od inicijatora ovog festivala, istaknuo je kako će večerašnji koncert mnogo značiti ljubuškoj publici koja ima rafiniran glazbeni ukus.

-Uz ovu koncertnu atrakciju, još jedan trajni benefit ovog Jazz festivala je njegova edukativna komponenta, jer želimo da naša djecu dobiju jednu posve novu dimenziju pouke od vrsnih jazzista i glazbenika koji će s njima raditi na jazz radionicama, rekao je Kraljević.

Inače, koncert Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Band počet će u 21 sat u Gradskom parku u Ljubuškom pod vedrim nebom. Organizatori ovog Jazz Festivala je Udruga Intro, a prokrovitelji su: Grad Ljubuški, Županija Zapadnohercegovačka, Turistička zajednica Grada Ljubuškog i Federalno ministarstvu kulture i sporta. Generalni sponzor je Agram d.d.,a sponzor HP Mostar.

Osim ovog koncerta, organizatori su pripremili i Jazz radionice od 20.8. do 27.8.2021. godine. Predavači su  jazz glazbenici koji uspješno rade kako s malim uzrastima tako i s polaznicima viših izvođačkih razina. To su redom educirani i aktivni jazz glazbenici, producenti i skladatelji, višestruki dobitnici prestižnih glazbenih nagrada, a prije svega glazbenici s zavidnim izvođačkim i predavačkim iskustvom. Tako će sa sudionicima radionica raditi Zvjezdan Ružić Vojkan Jocić, Miha Koren (SLO) i Vladimir Kostadinović. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu