Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 20:05 |

U Posavskoj županiji do sada cijepljeno 7.400 osoba

FENA Internet

ORAŠJE, 12. kolovoza (FENA) - U Posavskoj županiji (PŽ) do sada je prvom dozom cijepljeno 4.189 osoba, dok je 3.211 osoba cijepljeno s dvije doze cjepiva, a postupak cijepljenja provodi se sukladno Planu cijepljenja protiv covida-19 za PŽ.

Resorni ministar i predsjednik Kriznog stožera ministarstva zdravstva i socijalne politike PŽ-a Damir Živković županijskoj Vladi na sjednici u četvrtak prezentirao je Informaciju o epidemiološkom stanju u toj županiji, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade PŽ-a.

"Prema podacima, a zaključno s danom 12. kolovoza, na području PŽ-a potvrđen je koronavirus kod 1.810 osoba. Za sada su se oporavile 1.692 osobe i uspješno su izliječene, dok je 105 osoba nažalost preminulo. Trenutno je aktivno 13 slučajeva, 14 osoba se nalazi u samoizolaciji, a hospitaliziranih nema", kazao je Živković.

S obzirom na stabilno epidemiološko stanje, Krizni stožer PŽ-a je na sjednici održanoj 10. kolovoza predložio da se trenutne zapovijedi produže za narednih 14 dana, izvijestio je ministar Živković.

Zbog blagog povećanja broja zaraženih koronavirusom u odnosu na isto vrijeme prošle godine, predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić ponovno je naglasio potrebu poštivanja epidemioloških mjera, osobito kod masovnih okupljanja.

Vlada je usvojila Zaključak o usvajanju zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike PŽ-a, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu