Bosna i Hercegovina     | 11.08.2021. 10:41 |

Udruženje 'Pipol' treba vozilo za pomoć djeci oboljeloj i izliječenoj od raka

FENA Saopćenje

TUZLA, 11. augusta (FENA) - Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" pozvalo je sve dobre ljude i društveno odgovorne kompanije širom BiH i svijeta da budu dio humanog izazova i da kroz promociju tog humanog izazova putem društvenih mreža i elektronskih medija ili kroz pružanje materijalne podrške u skladu sa vlastitim mogućnostima podrže nabavku jednog vozila za pomoć i podršku djeci oboljeloj i izliječenoj od raka.

"PIPOL" je humani izazov pokrenuo u saradnji sa Mirzom Rekić i humanom ekipom koju čine bosanskohercegovački reprezentativci Jusuf Gazibegović, Darko Todorović, Vladan Kovačević, Besim Šerbečić, Eldar Ćivić, Vladan Danilović, Siniša Saničanin, Smail Prevljak, Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Anel Šabanadžović, Adnan Kovačević, Vladimir Bradonjić, Nihad Mujakić i drugi.

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL" više od četrnaest godina pruža materijalnu i psihosocijalnu pomoć i podršku djeci oboljeloj i izliječenoj da raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom kliničkom centru u Tuzli, i članovima njihovih porodica.

Od  2007. kontinuirano su radili i na unapređenju uslova bolničkog liječenja mališana oboljelih od raka. Krajem 2016. godine Udruženje "PIPOL" je u potpunosti obnovilo Odjeljenje za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, od kada se kompletan proces bolničkog liječenja i dugogodušnjeg praćenja djece oboljele i izliječene od raka odvija u Tuzli. 

S obzirom na činjenicu da je liječenje malignih oboljenja kod djece kompleksan i dugotrajan proces koji nameće brojne izazove za oboljelu i izliječenu djecu i njihove porodice, Udruženje "PIPOL" od 2010. ima formiran Mobilni tim za pomoć i podršku koji pruža brojne usluge djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i članovima njihovih porodica. Zbog tehničke neispravnosti vozila, koje je korišteno do 2020. Mobilni tim udruženja više nije u mogućnosti pružati usluge djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, a na žalost nadležne ustanove i institucije nisu nikada pokazale razumijevanje i pružile podršku za rješavanje ovog problema.

Materijalnu pomoć i podršku možete pružiti na sljedeće načine:

Uplate iz BiH:

PRIMALAC: Udruženje „PIPOL“

SVRHA: Kupovina službenog vozila za pomoć djeci oboljeloj i izliječenoj od raka

RAČUN PRIMATELJA:  33863 022 00 84 3330 UniCredit Banka;

On-line uplatom/kartičnim plaćanjem putem online  platforme huManOST.ba na link-u: https://www.humanost.ba/kampanja/mobilni-tim-za-materijalnu-podrsku ;

Uplate iz inostranstva:

IBAN BROJ RAČUNA: BA393386304805584039

SWIFT: UNCRBA 22

PRIMATELJ: UDRUŽENJE „PIPOL“

SVRHA: Kupovina službenog vozila za pomoć djeci oboljeloj i izliječenoj od raka

Pozivom na HUMANITARNI BROJ  090 291 006 čime donirate 2KM ( Usluga je dostupna samo  za korisnike - BH Telecoma i samo na području BiH);

Putem PayPal-a:  udruzenje_pipol@hotmail.com.

Za sve dodatne informacije i dogovore zainteresirani se mogu putem e mail-a udruzenje_pipol@hormail.com ili na telefon broj 061 200 636 - Amra Saračević, predsjednica Udruženja, saopćeno je iz udruženja PIPOL.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu