Bosna i Hercegovina     | 05.08.2021. 16:42 |

Radna posjeta delegacije iz Srbije Ministarstvu pravde BIH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Delegacija iz Republike Srbije, predvođena Dejanom Novakovićem, upravnikom Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Požarevac-Zabela, boravila je u Bosni i Hercegovini u dvodnevnoj radnoj posjeti, saopćilo je Ministarstvo pravde BiH.

Na sastanku sa Sinišom Perkovićem, upravnikom Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Ines Krtalić, šeficom Ureda ministra pravde BiH i Mariom Miočevićem, savjetnikom ministra pravde BiH, razgovarano je i o unapređenju sigurnosnih sistema u zavodima te o razmjeni iskustava iz sektora obezbjeđenja.

U vezi s tim, zajedno s upravnikom KPZ-a Požarevac su doputovali i Janko Stanišić, zamjenik načelnika Službe za obezbjeđenje KPZ-a Požarevac, Dejan Marjanović, koordinator za bezbjednosno-informatičke poslove, kao i Nikola Knežević, specijalista za video nadzor iz Instituta "Mihajlo Pupin".

Tokom posjete, predstavnici iz Republike Srbije su posjetili novoizgrađeni Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Prezentiran im je značaj ove institucije s visokim stepenom sigurnosti, uređene po najsavremenijim evropskim standardima i kao takve, važnog stuba vladavine prava u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu