Regija     | 30.07.2021. 20:10 |

Crna Gora: U kafiće i diskoteke samo uz covid potvrdu

FENA Internet

PODGORICA, 30. srpnja (FENA) - U Crnoj Gori su u petak donesene nove mjere po kojima je za ulazak u kafiće, klubove i diskoteke potrebna covid potvrda, a važit će do 20. kolovoza.

Ravnatelj Instituta za javno zdravlje Igor Galić pojasnio je da će u te prostore moći ući samo osobe koje imaju dokaz da su u potpunosti cijepljene, koje su primile prvu dozu cjepiva, koje posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela covid-19 infekciju i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati, prenosi RTCG.

Galić je kazao i da su vlasnici ugostiteljskih objekata u obvezi odrediti osobu koja će kontrolirati posjedovanje dokaza o cijepljenju ili negativnim testovima.

"Od osoba koje imaju do 18 godina ne zahtjeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uvjeta osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uvjeta (cijepljenje, PCR ili brzi antigenski test)", naveo je Galić.

Pod istim uvjetima, kako je navedeno, omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Galić je priopćio i da se masovna okupljanja i festivali, koji se ne mogu iskontrolirati na ograničenom prostoru putem nacionalne covid potvrde, odlažu do 20. kolovoza. To su, kako je naveo, događaji poput Bokeške noći, karnevala i slično.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti