Bosna i Hercegovina     | 21.07.2021. 18:25 |

Turković i Morton razgovarale o unapređenju bilateralne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se s ministricom za europsko susjedstvo i Ameriku u Ministarstvu za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton. 

Razgovarano je o unapređenju bilateralne saradnje, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, integracijama BiH u EU i NATO, vladavini prava i borbi protiv korupcije, zaštiti životne sredine, te drugim pitanjima od obostranog značaja za dvije zemlje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Izražena je spremnost za jačanje odnosa u oblasti trgovine i investicija. Sagovornice su se složile o potrebi finaliziranja aktivnosti na potpisivanju Sporazuma o nastavku trgovine između BiH i Velike Britanije, s obzirom na to da ta zemlja više nije članica Europske unije. 

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost UK na pomoći i potpori koju ta zemlja daje Bosni i Hercegovini, posebno kada je riječ o reformskim i integracijskim procesima naše zemlje.

Turković i Morton su se složile o značaju provedbe tih reformi kako bi se poboljšao život građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost