Stranačke aktivnosti     | 20.07.2021. 15:16 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Dodik je najodgovorniji za stanje u MUP Republike Srpske


Izjavom da je upoznat sa posljednjim dešavanjima u MUP Republike Srpske i hapšenjima inspektora, kao i da je njegov zahtjev bio da "nema nikakvih izuzeća", Milorad Dodik je samo potvrdio ono što odavno znamo: da se on nezakonito miješa u rad MUP-a i da je lično odgovoran za stanje u toj, za Republiku Srpsku veoma važnoj instituciji.

Milorad Dodik ni kao član Predsjedništva BiH, niti kao predsjednik SNSD, nema pravo da se direktno miješa u rad MUP-a, a još manje da daje naloge ko treba da bude uhapšen, ili pošteđen.

Proizvod dosadašnjeg direktnog uplitanja Milorada Dodika u rad MUP Republike Srpske, koji ide dalje od izbora ministra unutrašnjih poslova i direktora policije, doveo je MUP na najniže grane od stvaranje Republike Srpske i MUP RS.

Dodik je najodgovorniji što su u MUP Republike Srpske, zahvaljujući kadrovskim rješenjima SNSD, infiltrirani kriminalci i što se na ključnim pozicijama nalaze ljudi koji rade u skladu sa partijskim nalozima, umjesto po zakonu.

Posljednja dešavanja u MUP-u dokaz su da Republika Srpska ima partijsku policiju, koju vode poslušnici Milorada Dodika, u kojoj se vode unutrašnji obračuni i borba za prevlast, a sve s ciljem očuvanja postojeće vlasti.


Sektor za politiku i medije SDS

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu