Bosna i Hercegovina     | 05.07.2021. 16:15 |

Podžić i Poša o aktivnostima u MO i OSBIH s fokusom na 'Program reformi'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u posjetu ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini Kristiana Poša.

Podžić je informirao ambasadora Pošu o trenutnim aktivnostima koje se realiziraju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH (OSBiH), sa posebnim osvrtom na aktivnosti iz dokumenta „Program reformi“ i obaveze koje je ovo ministarstvo realiziralo u skladu sa funkcionalnim nadležnostima, a koje su sadržane u tom dokumentu.

U razgovoru je posebno istaknuta vrlo važna uloga Ambasade Mađarske u BiH, kao kontakt ambasade za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, na čemu je ministar Podžić iskazao posebnu zahvalnost ambasadoru Poši.

Ambasador Poša je izrazio zadovoljstvo nivoom ostvarene saradnje sa Ministarstvom odbrane BiH i istakao da između dvije države nema otvorenih pitanja.

On je obavijestio Podžića da se u sklopu bilateralne saradnje između dvije zemlje planira pozvati 15 oficira OSBiH u Mađarsku i obilazak njenih oružanih snaga.

Također, najavio je i posjetu Bosni i Hercegovini ministra odbrane Mađarske najesen, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu