Stranačke aktivnosti     | 29.06.2021. 17:58 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Odlikovanje Dodika još jedna potvrda da Vučićevoj politici prema BiH nedostaje iskrenost i vizija

Dodjela najvišeg odlikovanja Republike Srbije Miloradu Dodiku, još je jedna potvrda da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne vodi iskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini.

Vučić u javnim istupima ne propušta priliku da kaže kako poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine  - suverenitet uglavnom ne pominje, te da želi najbolje odnose sa BiH i Bošnjacima.

Međutim, ove riječi ne prate djela. 

Jer, ne može se poštovati BiH, a nagrađivati čovjek koji već godinama prijeti njenom disolucijom, „mirnim razlazima“ i svojom politikom ugrožava stabilnost BiH, ali i cijele regije. 

Ne mogu se zagovarati ni bolji odnosi s Bošnjacima, a odlikovati Dodika, koji je odlikovao Karadžića i druge presuđene ratne zločince.

Pri tome, Vučićeva Srbija nagrađuje političara koji je zbog stalnog podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma stavljen na „crnu listu“ State Departmenta i kojem prijete slične sankcije i vodećih država EU.

Odlikovanjem Dodika, Vučić je direktno potvrdio da podržava njegovu destabilizirajuću politiku. To je većini nas u BiH već odavno jasno. Uvjereni smo da nakon ovog čina više nikakve dileme o tome neće imati ni države garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma. Vučićeva politika koja je prije par godina bila obećavajuća se pretvorila u politiku koja luta i koja je bez vizije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu