Bosna i Hercegovina     | 28.06.2021. 16:31 |

U okolini Hadžića provedena ekshumacija, pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Po nalogu Tužilaštva BiH, na lokalitetu Drozgometva u opštini Hadžići završen je proces ekshumacije prilikom kojeg su pronađeni nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe.

Ekshumacija je provedena nakon što su u naseljenom mjestu, prilikom prokopavanja lokalnog puta, pronađeni posmrtni ostaci, nakon čega je lokacija osigurana do početka ekshumacije.

Pronađeni posmrtni ostaci će biti prebačeni u Gradsko groblje "Miljevići" u Istočnom Sarajevu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi DNK analizom bio utvrđen identitet žrtve.

Aktivnosti na terenu je nadgledao i vršio koordinaciju istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu RS, Međunarodne komisije za traženje nestalih ICMP,  vještak sudsko-medicinske struke, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu