Stranačke aktivnosti     | 19.06.2021. 17:38 |

Saopćenje za javnost Narodnog evropskog saveza BiH

FENA Saopćenje

 

Narodni evropski savez Sanski Most velikim koracima istupio na političku scenu

„Formirali smo Inicijativni odbor Narodnog evropskog saveza Sanski Most i već u startu imamo 8 vijećnika čime smo druga, a vrlo brzo i prva, politička snaga u ovoj općini jer nastavljamo raditi i stvarati organizaciju u punom kapacitetu“, istaknuo je Nijaz Kadirić, novoizabrani predsjednik Inicijativnog odbora NES Sanski Most, dodavši da je u toku ukrupnjavanje političke scene u BiH, ali i u Sanskom Mostu što je od ogromnog značaja za ovu sredinu. 

Članovima inicijativnog odbora za formiranje Narodnog evropskog saveza Sanski Most čestitke i podršku svojim prisustvom svečanoj sjednici, su dali gosti iz cijelog Unsko- sanskog kantona i gotovo svih dijelova BiH, kao i kolege iz SDP Sanski Most. 

 Poruka člana predsjedništva NES BiH i predstavnika ove stranke za Unsko- sansku regiju Mustafe Ružnića odnosila se na nužan napredak svakog dijela BiH i zajedništvo kakvo se upravo moglo vidjeti na skupu u Sanskom Mostu, dok je državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić istaknuo da Sanski Most može biti ponosan na činjenicu da je prva sredina u USK u kojoj se dešava konkretno i toliko potrebno ukrupnjavanje političke scene, što je u konačnici i jedan od programskih ciljeva Narodnog evropskog saveza na putu evropskih integracija BiH. 

Po riječima Anela Kljake, predstavnika NES za regiju Hercegovina, ova stranka je već parlamentarna u svim općinama i Skupštini Hercegovačko- neretvanskog kantona, a nosioce ove ideje spojile su dvije ključne riječi; država i timski rad, koje je upravo predsjednik NES BiH Nermin Ogrešević istaknuo u svojim radnim rezultatima po kojima je prepoznatljiv. Slična, pa čak i bolja, je situacija u Zeničko- dobojskoj regiji gdje je, po riječima Rame Isaka, sve u znaku rada za pobjedu na narednim izborima. Da su višegodišnji rad na stvaranju povjerenja, vidljivih rezultata i pravog partnerstva s građanima jedini ispravan politički alat, istaknuo je Mirza Batalović, član predsjedništva stranke i predstavnik NES BiH za regiju Sarajevo. On je takođe, dodao da je Narodni evropski savez već po svom ustrojstvu drugačiji od svih jer, između ostalog, nema kantonalne odbore i poznaje samo bosansko- hercegovačke regije što je najveća garancija da je u ovom organizacijskom sistemu bitan svaki pojedinac.

 „Zalažemo se, prije svega, za zdravu organizaciju u kojoj ne može i ne smije biti sve svedeno na borbu za pozicije, liste ili interese nego natjecanje u dobrim radnim rezultatima svakog od nas. Dakle, svi smo odgovorni i svi dijelimo uspjehe. Moramo živjeti odgovornost i ne možemo prihvatiti da je odgovornost mrtav pojam u našoj društvenoj zbilji.Takođe, moramo raditi na samopoštovanju nas kao države, jednako kao i na ugledu nas kao političkih jedinki kod naših građana. Jer, povjerenje i ugled možemo zaslužiti isključivo poštenim radom i dobrim rezultatima, a kada sve to primjenimo počev od sebe i svojih lokalnih zajednica, uspjeh će se u konačnici reflektirati i na državnom nivou, a to potrebno poštovanje i uvažavanje tada možemo očekivati i zahtijevati i od svih međunarodnih faktora. Narodni evropski savez BiH ima takve ciljeve, takve motive i metode i mi ćemo na tome istrajati jer, kao što vidite, svakim danom nas je sve više na tom putu što ohrabruje i podstiče na još više rada i iskrenog entuzijazma koji temeljimo na ljubavi prema ovoj zemlji i iskrenoj želji da bude bolja i uređenija i za nas i za generacije koje dolaze.“, izjavio je predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine Nermin Ogrešević u Sanskom Mostu.

Na zajedničkom druženju nakon održane inicijativne sjednice NES Sanski Most, istaknuto je da je uistinu prošlo vrijeme bizarnih podjela i namjernog poticanja političke netrepeljivosti između lokalnih zajednica, regija i gradova u Unsko- sanskom kantonu, ali i BiH, te da je nastupila sasvim nova era u kojoj će se političke borbe zasnivati na djelima, a nikako na pričama i gubitku vremena.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu