Stranačke aktivnosti     | 15.06.2021. 11:56 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Ibrahim Delić traži da i BPK usvoji Deklaraciju o zaštiti rijeka

Ibrahim Delić, zastupnik Naše stranke u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona, traži usvajanje Deklaracije o zaštiti rijeka na kantonalnom nivou.

„Radi se o istoj deklaraciji koju je Naša stranka podnijela na federalnom nivou i koju je Parlament bio usvojio.

Usvajanje ove Deklaracije uslovilo bi moratorij na izgradnju malih hidroelektrana kao i obustavu svih daljnjih radova i projekata na našim rijekama dok se ne izvrši kompletna revizija postupaka usvajanja strategija, planova, programa, zakona, inspekcijskog nadzora, kazni i drugih do sada važećih dokumenata i mehanizama za koje postoji opravdana sumnja da nisu poštovani ni ispravno korišteni.

Također, predviđa se ukidanje podsticaja za proizvodnju energije iz malih hidroelektrana i nit drugih stvari. S obzirom na nefunkcionalnost federalnog nivoa vlasti, jako je važno da sam kanton, onoliko koliko je u njegovoj nadležnosti, preuzme odgovornost za zaštitu prirodnog bogatstva u goraždanskom kraju jer ono je za mnoge izvor života ovdje, a moglo bi biti i za sve nas. Mi nemamo puno stanovnika i turistički potencijali koje naše rijeke nude te mogućnosti navodnjavanja koje pružaju poljoprivrednicima te sam ugođaj za život koji priroda pruža svakom su građaninu na listi prioriteta. Ako je vlast na strani građana, kako se voli predstavljati, morala bi ovu deklaraciju podržati.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel