Bosna i Hercegovina     | 14.06.2021. 14:28 |

BPK: U rekonstrukciju puta Čemerničko vrelo - Zorovići uloženo 300.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14. juna (FENA) - U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde zvanično je otvorena rekonstruirana i modernizirana dionica regionalnog putnog pravca R-448a Čemerničko vrelo-Zorovići.

U prisustvu zvaničnika kantona, građana mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području te brojnih gostiju, vrpcu su presjekli premijerka BPK-a Aida Obuća, ministar za privredu Mensad Arnaut, v.d direktorica Direkcije za ceste Sanela Avdibegović, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić te predsjednik MZ Orahovice Adem Mutapčić.

Sredstva za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta u iznosu od 300.000 KM obezbjeđena su u budžetu Direkcije za ceste Ministarstva za privredu BPK.

Prema riječima ministra za privredu BPK Goražde Mensada Arnauta, u planu i programu Direkcije za ceste za ovu godinu je nastavak radova na ovom putnom pravcu koji je, kako je naglasio, od velikog značaja ne samo što povezuje općine u BPK-a, već što omogućava bolju povezanost ovog kantona s Kantonom Sarajevo.

„U planu i programu Direkcije za ceste za 2021 godinu, planiran je nastavak radova i s jedne i druge strane ovog putnog pravaca, od Brzače do Goršić polja, u iznosu od 300.000 KM, dok su za nastavak ovog putnog pravca prema Zorovićima planirana sredstva u iznosu od 150.000 KM. Prema procjenama, ostat će nam negdje oko četiri kilometra putnog pravca koji ćemo u narednom periodu uraditi kako bi kompletna putna komunikacija bila spojena s asfaltnim putem koji povezuje Goražde, Orahovice, Praču i Sarajevo“- kazao je ministar Arnaut.

Premijerka BPK-a Aida Obuća kazala je da je namjera Vlade BPK ovaj projekat okončati do kraja slijedeće godine.

„Sa asfaltiranjem ovih putnih pravaca kada su u pitanju MZ Orahovice i širi ovaj region, započelo se u 2019.godini, što smo nastavili i kasnije, a intencija je da u potpunosti asfaltiramo ovaj putni pravac koji je u nadležnosti našeg kantona, kako bi se obezbijedila bolja i kvalitetnija putna komunikacija za sve stanovnike ovih krajeva čime doprinosimo i povećanju broja stanovnika na ovom području” - kazala je Obuća.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije