Kultura     | 11.06.2021. 15:40 |

Prvi kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH 14. juna u online formatu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Prvi kongres Ljekarske/Liječničke komore Federacije BiH, čiji je organizator ova komora, bit će održan 14. juna u online formatu.

Kongres će obuhvatiti učesnike svih nivoa zdravstvene zaštite s područja cijele Federacije BiH u sklopu aktivnog učešća u reformi zdravstvenog sistema, a s ciljem afirmacije liječničke struke.

Naime, predstavnici svih kantonalnih komora u FBiH imat će priliku učestvovati u diskusiji i iznijeti svoje prijedloge i sugestije.  

Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva FBiH, a njegovi sponzori su farmaceutske kompanije Novartis, Krka i Mark medical, te UNIQA osiguranje.

Ovaj virtualni događaj će biti održan 14.06.2021. godine u 18.00 sati i bit će otvoren za učešće svih zainteresovanih ljekara u Federaciji BiH, koji žele dobiti više znanja o radu Ljekarske/Liječničke komore FBiH i diskutovati o problemima u zdravstvu u FBiH.

Zainteresovanost je velika, a Kongres će moći pratiti 1.000 učesnika, saopćeno je iz Ljekarske/Liječničke komore FBiH.

Link za pristup Kongresu svi zainteresovani ljekari mogu dobiti upitom na mail: lj_lkfbih@bih.net.ba.

U FBiH radno je aktivno više od 5.600 ljekara, a spomenuti Kongres je prvi događaj od osnivanja Ljekarske/Liječničke komore FBiH, koji će okupiti ljekare iz svih kantona sa zajedničkim ciljem poboljšanja statusa ljekara u FBiH, navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu