Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 15:01 |

SIPA realizovala operativnu akciju 'Skuter III', slobode lišeno osam osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Skuter III“ u okviru koje su izvršeni pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području Grada Tuzla, te općine Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela "Organizirani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e. 

Pronađeno je 517 kg rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i punjenje cigareta, 36.000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom, novac u različitim apoenima i valutama i to 64.965 KM, 47.785 eura i 100 dolara, zatim dvije štedne knjižice, 3.600 komada kutija cigareta bez akciznih markica, 13.3284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Naredbom je obuhvaćeno deset osoba, a slobode je lišeno osam osoba koje su, nakon kriminalističke obrade, otpuštene po usmenoj naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizirane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo