Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 14:50 |

Dužnosnici Vlade Posavske županije u posjetu općini Domaljevac-Šamac

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 10. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Posavske županije (PŽ) Đuro Topić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić održali su u četvrtak, u općinskom poglavarstvu Domaljevac-Šamac, radni sastanak s načelnikom Stjepanom Piljićem i načelnikom Općinskog vijeća Miroslavom Piljićem.

Topić je kazao kako se danas, među ostalim, razgovaralo o projektu vodoopskrbe, kao i rješenju problematike vezane za bivše staklenike, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije.

"Nakon što smo, nadam se, prošli kritični dio vezan za korona krizu, fokusirali smo se na obilazak naših općina i njihove prioritete. Danas smo posjetili načelnika Piljića sa željom da nastavimo već započete projekte u kojima je Vlada pomagala, ali i poslušamo koji su njihovi daljnji prioriteti. Razgovarali smo o projektu vodoopskrbe koje smo kao županija zadnje dvije godine sufinancirali, kao i što zajednički dalje možemo uraditi. Teme su bile vezane i za rješenje problematike vezane za bivše staklenike", kazao je Topić.

Dodao je kako Općina, odnosno Općinsko vijeće treba odraditi svoj dio posla u vezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa nad poljoprivrednim zemljištem, a županija će se angažirati oko rješenja formalno-pravnog statusa poduzeća koje je davno osnovano.

"Sve je u cilju da do kraja godine imamo uvjete u kojima se zainteresiranima mogu ponuditi izgradnja istih ili sličnih objekata za proizvodnju cvijeća, voća, povrća i svega onoga što se može zasnovati na izvorištu termalne vode. Razgovarali smo i o pitanju uspostave vatrogastva i nadam se skorom rješenju i potpisivanju sporazuma između županije i općina kada je to u pitanju. Očekujem da općinska administracija bude aktivna u vezi ovoga kako bi brzo došli do teksta sporazuma, njegovog potpisivanja, a nakon toga konačno i uspostavljanja profesionalnog vatrogastva na području ove županije", kazao je Topić.

Nakon sastanka u općinskom poglavarstvu dužnosnici Vlade PŽ-a posjetili su crkvu sv. Ane u Domaljevcu gdje su u župnom uredu razgovarali sa župnikom fra Antom Pušeljićem, dekanom šamačkoga dekanata na temu započetih projekata te načina kako u njima može pomoći i županijska razina vlasti.

Načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić izrazio je zadovoljstvo, najprije posjetom predstavnika Vlade PŽ-a kao i vođenim razgovorima.

"Trudili smo se, unatoč teškim uvjetima zbog pandemije, nastaviti projekte od životne važnosti za građane naše općine. To je svakako projekt vodoopskrbe u kojem je i do sada pomagala Vlada, a nadamo se da će tako biti i dalje, jer sami ne možemo nastaviti ovako velike projekte. Također, očekujem da će 2021. biti ključna godina u kojoj ćemo donijeti potrebne odluke kako bi napravili onaj prvi početni korak i krenuli prema putu da taj resurs stavimo na raspolaganje investitorima koji su zainteresirani", kazao je Piljić, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta