Bosna i Hercegovina     | 18.05.2021. 13:22 |

Brkić održao sastanak s predstavnicima Atlanskog vijeća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju s NATO-om BiH Josip Brkić danas je na sastanku sa članovima Atlantskog vijeća sa sjedištem u Washingtonu, na čelu s izvršnim dopredsjednikom Damonom Wilsonom predstavio aktualnu političku situaciju u BiH, s naglaskom na NATO put naše zemlje.

Upoznao je predstavnike Atlantskog vijeća o formiranju Povjerenstva za suradnju s NATO-om BiH, načinu funkcioniranja i donošenja odluka, ciljevima i zadaćama tog tijela.

U kontekstu dosadašnjeg rada Povjerenstva, Brkić je informirao sugovornike o dinamici i hodogramu rada.

Govoreći o Programu reformi za 2021. godinu, kazao je kako ovaj važan dokument koji definira političko – pravni okvir za suradnju BiH i Sjevernoatlantskog saveza, koncem ovog mjeseca treba ući u završnu fazu tj. nakon pribavljanja mišljenja relevantnih institucija i okončanja e-konzultacija. Nacrt Programa reformi 2021 će biti upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na razmatranje i usvajanje.

Također, naglasio je važnost konsenzusa koji postoji u Bosni i Hercegovini oko suradnje s NATO-om, kao i vjerovanja kako će iskreni prijatelji BiH poštivati sve odluke tijela i institucija BiH donesene temeljem konsenzusa.

Zahvalio je na odličnoj suradnji NATO stožeru u Sarajevu i Veleposlanstvu Mađarske u Bosni i Hercegovini koje trenutno obnaša ulogu kontakt Veleposlanstva za BiH.

Wilson i predstavnici Atlantskog vijeća su izrazili zahvalnost Brkiću na prezentiranim informacijama i konstruktivnom dijalogu. Iskazana je obostrana spremnost za nastavak suradnje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine