Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 14:36 |

Džaferović: Ono što se dešava s palestinskim narodom je teška nepravda (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Sve ono što se danas dešava s palestinskim narodom je jedna teška nepravda, koja treba da opterećuje cijelo čovječanstvo, izjavio je danas u Sarajevu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

-  Palestinsko pitanje treba da se rješava u skladu sa relevantim rezolucijama Savjeta sigurnosti stavovima Kontakt grupe. To je poznato rješenje o dvije države, o državi Izrael i državi Palestini na principima koji su već utvrđeni od strane međunarodnih multilateralnih institiucija. Ovo što se danas dešava je zapravo protivno tim rezulucijama, to je udar na te akte koje su usvojili multilateralne organizacije i sva dosadašnja rješenja koja su bila postignuta, ali nisu implementirana - kazao je Džaferović.

Navodi da je u BiH, nažalost, napravljena neka vrsta neprincipjelne navijačke podjele.

- Mi svi u BiH treba da podržavano ono što je međunarodni zakon i međunarodno pravo. Ako je neko istakao zastavu Palestine, dao je podršku pravednoj borbi palestinskog naroda, to je to na tragu međunarodnih akata. Oni koji ističu druga obilježja, to je ustvari neka navijačka politika, politika dodvoravanja -  kazao je Džaferović. 

Naglasio je da je stav Predsjedništva BiH vezano za palestinsko pitanje davno utvrđen. 

- To je rješenje koje podrzumjeva dvije države, državu Palestinu i državu Izrael, održivo rješenje u skadu sa svim rezulucijama koje su do sada utvrđene od strane međuanrodnih organizacija - smatra Džaferović. 

Pogledajte https://fena.ba/video/5889

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1kWlVulmnshg4WX-SbWVXV2R09OnINbw7?usp=sharing

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu