Svijet     | 13.05.2021. 12:21 |

EANA poziva izraelske vlasti da osiguraju fizički integritet i radne uvjete novinara

FENA Saopćenje

ŽENEVA, 13. maja (FENA) – Europska asocijacija novinskih agencija (EANA) poziva izraelske vlasti da osiguraju fizički integritet i radne uvjete novinara čak i u ovim teškim vremenima.

-Uz dužno poštovanje prema ekstremnoj situaciji koja se događa u Izraelu, EANA, Europska alijansa novinskih agencija, ukazuje na važnost rada novinara čije aktivnosti, posebno u teškim okolnostima, postaju sve važnije. Upravni odbor EANA-e informiran je da su četvorica novinara agencija Anadolija doživjeli opasne situacije i ozljede tijekom sukoba između izraelske policije i prosvjednika u istočnom Jeruzalemu, te snažno poziva vlasti da zaštite njihov fizički integritet i radne uvjete, saopćio je Upravni odbor EANA-e.

Kako se ističe, dopuštajući novinarima da obavljaju svoj važan posao, države i vlade pokazuju spremnost za transparentnost i očitu potporu demokratskim vrijednostima.

-Novinarima treba dopustiti da rade svoj posao bez straha od ozljeda ili bilo kakvog pritiska. Odbor iskreno želi brzi oporavak ozlijeđenim novinarima i raduje se brzom završetku sukoba, saopćila je EANA.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu