Ekonomija     | 07.05.2021. 14:36 |

Novović: Sutjeska je 'korona free' zona gdje svi mogu uživati u prirodi (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Nacionalni park Sutjeska nalazi se na oko sat i po vremena vožnje od glavnog grada BiH i nudi mnoštvo sadržaja za sve kategorije stanovništva, bilo da traže aktivan ili relaksirajući vid odmora. 

Kako je na današnjoj promociji kazala stručna saradnica za turizam u Nacionalnom parku Sutjeska Nevena Novović, radi se o najstarijem i najvećem nacionalnom parku u Bosni i Hercegovini, otvorenom prostoru prekrivenim netaknutom prirodom i "korona free" zonom gdje su svi uposlenici vakcinisani.

Novović naglašava da je prašuma Perućica netaknuti prirodni biser, unikatan na području cijele Evrope, a pored nje Nacionalni park Sutjeska nudi mnoštvo drugih sadržaja na Tjentištu, najvećoj planini u BiH Magliću ili na Zelengori.

- Kada dođete na Tjentište neizostavno je da posjetite spomenik, muzej i spomen kuću Bitke na Sutjesci. U ponudi imamo sportsko-rekreativni prostor sa bazenom. Prašuma Perućica je najveća i najstarija sačuvana prašuma u Evropi. Ona je naša pluća Evrope. U okviru parka nalazi se i najviši planinski vrh u BiH - Maglić, imamo planinske kuće katune na Prijevoru, planinske kuće na Zelengori sa svim njenim jezerima - kazala je Novović. 

Naglašava da je za posjetu svega nevedenog potrebno više dana odmora na Sutjesci. Za sve sadržaje u ponudi su ture i vodiči, prašumu Perućicu moguće je posjetiti samo sa vodičima jer je primarni zadatak Nacionalnog parka Sutjeska očuvanje prirodnih dobara. 

U Nacionalnom parku Sutjeska se nadaju oblažavanju mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa kako bi se u parku mogli organizovati događaji poput muzičkih festivala, auto-moto relija i druge manifestacije.  

- Tu smo tokom cijelog ljeta, nudimo odmor i avanturu i pozivamo građane Kantona Sarajevo da nas posjete i obiđu ljepote Sutjeske - zaključila je Novović. 

Pogledajte:https: https://fena.ba/video/5848

Preuzmite: https: //drive.google.com/drive/folders/150Sn2mGuMdtrO8gkvyqv6_9XGnLfwMcL?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu