Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka (NB)

Saopćenje

Nezavisni blok Kantona Sarajevo poziva načelnike općina i općinska vijeća u KS, koji to do sada nisu, da što hitnije donesu odluke, operativne planove i zaduženja u kojima će uključiti sve mjesne zajednice KS kako bi sistemski došli do svakog građanina treće životne dobi u procesu prijave za vakcinisanje protiv COVID-19.

Opšte je poznato da u našem društvu još uvijek veliki broj naših sugrađana, a često i njihovi najmiliji, nisu korisnici novih komunikacijskih tehnologija. Činjenice govore da do sada veliki broj osoba treće životne dobi nisu izvršili prijavu elektronskim putem, a upitno je da li će za njih neko drugi to učiniti.

Uvjereni smo da preko nivoa mjesnih zadnica, putem dobro kreiranih evidencija, pomoću općinskih službi, Civilne zaštite i volontera, u brzom vremenskom roku možemo imati kvalitetno organizovan i funkcionalan sistem evidencije i uvida u stanje.

“Kako bi vakcinacija protekla na što bolji i što efikasniji način, posebno kako bi spasili živote naših sugrađana, smatramo da moramo iskoristiti sve organizacione kapacitete i potencijale te napraviti učinkovit sistem za rješavanje svake situacije.

Nezavisni blok KS ovom prilikom izražava riječi pohvale svom zdravstvenom i drugom osoblju koje u Olimpijskoj dvorani Zetra uspješno provodi ovu veoma važnu zadaću, pohvale posebno upućujemo zbog susretljivosti i ljubaznosti.

Također, neka je ovo još jedan poziv svima koji do sada odbijaju vakcinaciju kao najefikasniji način za borbu protiv nevidljvog neprijatelja, da promijene svoj stav i odluku, da se evidentiraju te i na taj način daju svoj doprinos da što prije dočekamo trenutak kada možemo reći da smo pobijedili COVID-19,” izjavio je Jasmin Šarić, predsjednik Kantonalnog odbora NB Sarajevo.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.