Regija     | 23.04.2021. 12:44 |

Popuštaju se epidemiološke mjere u Crnoj Gori

FENA Internet

PODGORICA, 23. travnja (FENA) - Vaspitno-obrazovne ustanove u crngorskim općinama: Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Kolašinu ponovo će biti otvorene od narednog tjedna, čime se pridružuju grupi općinama u kojima već važe nešto blaže epidemiološke mjere. Nove preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore važit će od 24. do 30. travnja.

Jedine općine gdje se zadržavaju aktuelne mjere su Pljevlja, Šavnik i Andrijevica, s obzirom na to da je kumulativa incidenca zaraženih na 100 tisuća stanovnika veća od 800.

Kako je priopćeno iz crnogorske vlade, novim mjerama dozvoljeno je izvođenje muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata od 18 do 21 sat, pri čemu i dalje važi zabrana emitiranja muzike korištenjem elektroakustične opreme, kao i zabrana igranja i plesa.

Bit će otvorene dječje igraonice od 7 do 20 sati, a epidemiološke mjere za navedene uključuju i, nesmetan međugradski promet radnim danima, rad fitnes centara i teretana od 7 do 22 sata, te rad priređivača igara na sreću i kladionica od 7 do 22 sata.

Kako prenose crnogorski meidji, ugostiteljski objekti mogu raditi od 7 do 23 sata u punom kapacitetu - vani i unutra – uz najviše četiri osobe za stolom. Također, dozvoljena su samo sjedeća mjesta, uz dozvoljenu živu muziku u razdoblju o 18 do 21 sat.

Radno vrijeme gospodarskih društava i poduzetnika koji se bave trgovinom na malo (tržni centri, štandovi/tezge i slično) je od 7 do 22 sata.

Dozvoljavaju se i posjete bračnog druga i djece u posebnim prostorijama u zatvorima, uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Dozvoljava se ulazak crnogorskim državljanima i strancima iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajne i Sjeverne Makedonije bez posjedovanja testa na novi koronavirus, pozitivnog rezultata serološkog testa - antitijela klase IgG, ili dokaza da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru  cijepljeni sa drugom dozom cjepiva protiv novog koronavirusa.

 Zabrana međugradskog prometa vikendom ostaje na snazi na teritoriji cijele države.

Organiziranje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu