Svijet     | 22.04.2021. 14:15 |

Kina je voljna da pomogne Indiji u borbi protiv epidemije

FENA Internet

PEKING, 22. aprila (FENA) - Kina je voljna da pomogne Indiji u njenoj borbi protiv naglog rasta broja zaraženih od koronavirusa, saopćilo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak.

- Kina je svjesna da je epidemija u Indiji odnedavno posebno teška i da postoje nestašice neophodnih materijala za njeno sprečavanje - izjavio je Wang Wenbin, portparol ministarstva vanjskih poslova, odgovarajući na pitanje na redovnom brifingu za novinare kakvu akciju Kina poduzima u svjetlu širenja epidemije u Indiji.

- Kina je voljna da pruži neophodnu podršku i pomoć - kazao je Wang, ne pružajući detalje šta bi moglo činiti takvu pomoć.

- Novi koronavirus zajednički je neprijatelj cijelom čovječanstvu, i globalna zajednica treba da istupi kao jedan u borbi protiv epidemije - dodao je.

Indija je registrirala skoro 315.000 zaraženih od koronavirusa u četvrtak, dok se njene zdravstvene službe bore sa širenjem epidemije. Zdravstveni zvaničnici u sjevernoj i zapadnoj Indiji saopćili su da je u tim regijama krizna situacija i da je većina bolnica popunjena i nedostaje im kisika, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu