Bosna i Hercegovina     | 22.04.2021. 14:24 |

Kolegij Tužiteljstva BiH o planu rada i aktivnostima u 2021.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić održala je kolegij svih tužitelja ovog tužiteljstva.

Razgovarano je o planu rada i aktivnostima radi ostvarivanja što boljih rezultata u 2021. godini, uprkos otežanim uvjetima u pandemiji Covid-19.

Predložene su i analizirane aktivnosti sa ciljem realizacije što većeg broja radnih zadataka i ostvarivanja rezultata u tekućoj godini.

Kolegij je dao suglasnost za izmjenu i dopunu Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kojom će se omogućiti spajanje Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju i Odjela III. 

Ove izmjene u okviru Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju predviđaju i formiranje zasebnog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima, a sa ciljem efikasnijeg rada Tužiteljstva BiH i ostvarivanja što boljih rezultata u radu institucije. ​

Također, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzimati u narednom periodu u radu Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Na kolegiju je bilo riječi i o aktivnostima Koordinacionog tima Tužiteljstva BiH za postupanje u pandemiji Covid-19, koji prati epidemiološku situaciju i preporuke nadležnih tijela, u cilju zaštite zdravlja, kako uposlenika, tako i osoba koje dolaze u kontakt sa Tužiteljstvom, saopćeno je iz ove institucije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu