Kultura     | 20.04.2021. 14:25 |

U povodu Dana planeta Zemlje u Lutkarskom kazalištu 'Puna vreća želja'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. travnja (FENA) - U povodu Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, Lutkarsko kazalište Mostar igrat će u tri termina predstavu "Puna vreća želja.

Predstava je nastala 2018. godine u okviru projekta Interreg IPA CBC IRENE kojeg je uspješno sa svojim partnerima proveo Grad Mostar, priopćili su iz Lutkarskog kazališta.

"Puna vreća želja" je lutkarska predstava za djecu koja progovara o zaštiti i očuvanju prirode, koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić. Lutke, scenografiju i kostime osmislila je i izradila Maja Marković, a predstavu je uglazbio Igor Karlić.

Predstava je dobila povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

U predstavi igraju: Marta Haubrich, Ivan Nevjestić i Tibor Oreč.

 - U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu jer svatko za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi - stoji u opisu predstave.

 Izvedbe su najavljene za 22. i 23. travnja u 18 sati te u subotu, 24. travnja, u 11 sati.

Predstava je namijenjena djeci iznad tri godine starosti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu