Bosna i Hercegovina     | 20.04.2021. 13:20 |

Proglašeni pobjednici takmičenja 'Bez štele i pošteno' (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Tim "Ključevi" pobjednik je takmičenja "Bez štele i pošteno" koje je održano danas u Sarajevu na ideji da mladi žele da promijene matricu koruptivnog i nepotističkog djelovanja u bh. društvu.

Projekt "Bez štele i pošteno" implementira Udruženje "Ja bih u EU" kao sastavni dio šire aktivnosti "Podrška građanima u borbi protiv korupcije".

Komunikacijska ekspertica Udruženja "Ja bih u EU" Samra Lučkin izjavila je da je projekt okupio mlade iz cijele BiH da daju svoje viđenje borbe protiv korupcije.

Dodala je da će uslijediti promotivna kampanja koja na kreativan način obrađuje slučajeve korupcije i generički prikazuje korupciju u određenim segmentima društva.

Članica pobjedničkog tima "Ključevi" Nizama Hubljar navela je da su obrađivali slučaj korupcije nazvan "Pandora", te da je anketa koju su proveli pokazala da 89 posto ispitanih smatra da je korupcija "utkana u DNK" bh. društva.

U sklopu takmičenja, mladi organizovani u četiri tima pokrenuli su zagovaračke inicijative prema institucijama, ali i od institucija tražili informacije o statusu četiri slučaja korupcije, odnosno o preduzimanju konkretnih mjera i razlozima eventualnog nedjelovanja.

Pogledajte https://fena.ba/video/5743/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/19Ln2CkayQuJ4ND62O7BYpOwKap2x8Csv?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo