Bosna i Hercegovina     | 19.04.2021. 16:40 |

Brkić s veleposlanikom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.aprila (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je veleposlanika Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina.

Zamjenik Brkić poželio je novom veleposlaniku dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspješnu diplomatsku misiju, te izrazio uvjerenje da će u narednom razdoblju odnosi dvije zemlje biti dodatno unaprijeđeni, saopćio je Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske, euroatlantskim integracijama BiH, aktivnostima Povjerenstva za suradnju s NATO-om i drugim aktualnim temama.

Istaknuto je da su bilateralni odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski te da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj suradnje u svim oblastima.

Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju s NATO-om BiH, izrazio je zahvalnost Republici Turskoj na potpori i pomoći koju pruža našoj zemlji na putu euroatlantskih integracija. Informirao je da je na današnjoj sjednici Povjerenstva za suradnju s NATO-om usvojena prva radna verzija Programa reformi 2021, te izrazio optimizam za nastavak dobre suradnje svih članova Povjerenstva budući da je za donošenje odluka neophodan konsenzus.

 Veleposlanik Babur Girgin je tijekom sastanka naglasio da će Republika Turska nastaviti pružati potporu i pomoć BiH i unaprjeđivati suradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu