Kultura     | 13.04.2021. 13:33 |

Program Modul Memorije večeras donosi dva značajna ostvarenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Na programu Modul Memorije Internacionalnog teatarskog festivala MESS večeras i u četvratak bit će online emitovana dva igrana filma - "Most" reditelja Hajrudina Šibe Krvavca i "Za one koji ne mogu da govore" rediteljice Jasmile Žbanić.

"Most" će biti prikazan večeras na zvaničnom Youtube kanalu Festivala MESS https://www.youtube.com/user/FestivalMESS i Facebook profilu Festivala MESS https://www.facebook.com/festivalMESS u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo, a u četvrtak, 15. aprila na Federalnoj televiziji sa početkom u 21 sat bit će emitovan film "Za one koji ne mogu da govore".

Film "Most" je jedan od najznačajnijih filmova, ne samo reditelja Šibe Krvavca, već bosanskohercegovačke, ali i evropske kinematografije iz tog perioda. Uvršten je u ovogodišnji program zbog velike umjetničke vrijednosti, ali i teme kojom se bavi kroz priču.

Radnja filma "Za one koji ne mogu da govore" prati Kym, turistkinju iz australije, koja odlučuje otputovati u Bosnu. Turistički vodič je vodi u Višegrad, mali grad na granici Bosne i Srbiji. Nakon neprospavane noći u "romantičnom" hotelu Vilina Vlas, Kym otkriva šta se tu dogodilo tokom prethodnog rata. Ona nakon toga više ne može biti obična turistkinja i njen život više nikada neće biti isti. Ovaj film je baziran na istinitoj priči, a glavna protagonistkinja filma, Kym, igra samu sebe, saopćeno je iz Festivala MESS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu