Servisne informacije

KJKP 'Gras' - Izmjene režima saobraćaja zbog protesta od 11.30 do 14.00 sati

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - KJKP "Gras" obavještava korisnike usluga da je u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja mirnih protesta pod nazivom "Borba za život", danas  od 11.30 do 14.00 sati odobrena privremena obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ) i u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ulicom Put života).

U vrijeme obustave saobraćaja doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne - Hamdije Čemerlića. Linije 23a Željeznička Stanica - Rajlovac - Reljevo Dom - Dobroševići i 18 Drvenija - Pofalići biće preusmjerene ulicom Put života. Linija 31e Vijećnica - Dobrinja, u skladu sa uputama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, na dijelu ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička, biće preusmjerena trolejbuskom trasom.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras". 

(FENA) D.V.