Stranačke aktivnosti     | 29.03.2021. 15:44 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

 


Forum mladih Zenica: Neophodna kantonalna evidencija žrtava trgovine ljudima

Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK, u parlamentarnu proceduru uputit će inicijativu kojom se traži uvođenje kantonalne evidencije žrtava trgovine ljudima (posebno djece) i prosjačenja.
Autorica ove inicijative je Medina Juhić, predsjednica zeničkog ogranka Foruma mladih Naše stranke. „Kantonalna evidencija o broju žrtava trgovine djecom i prosjačenja je od ključnog značaja u sprečavanju ove vrste kriminala i traži daleko bolju saradnju svih nivoa vlasti. U posljednjih nekoliko godina je ova vrsta kriminala u porastu, a uslijed nedostatka saradnje lokalnih, kantonalnih, entitetskih i državnih organa vlasti otežan je proces sankcionisanja počinioca i pružanje adekvatne pomoći žrtvama“, rekla je Juhić.
Prema kantonalnom Odjelu za trgovinu ljudima, najčešće žrtve ovog oblika kriminala su pojedinci marginalizovanog dijela bosanskohercegovačkog društva te zato treba posebnu pažnju usmjeriti na njihovu zaštitu.

Naša stranka 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo