Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 12:31 |

KS - Ministar Osmanović razgovarao s predstavnicima UB "Crni labudovi"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, održao je danas sastanak s predstavnicima Udruženja boraca "Crni labudovi", nekadašnje specijalne jedinice u sastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

Predsjednik UB "Crni labudovi" Avdo Subašić prezentirao je tom prilikom programske aktivnosti kao i projekte koje ovo udruženje namjerava realizirati u tekućoj godini. Tema razgovora s ministrom Osmanovićem bile su i aktivnosti koje je ovo udruženje realiziralo prethodnih godina. 

Osmanović je naglasio kako Ministarstvo za boračka pitanja KS ostaje opredijeljeno za podršku projektima koji njeguju tekovine odbrambeno-oslobodilačke borbe Armije RBiH kao i sjećanje na njene najzaslužnije pripadnike, koji su dali svoje živote za odbranu BiH. U razgovoru s predstavnicima ovog udruženja istakao je "da ta podrška neće izostati ni ovaj put". 

"Crni labudovi" je bila specijalna jedinica sastavljena od boraca iz 56 općina. Učestvovala je u odbrambeno-oslobodilačkoj borbi u zonama odgovornosti svih Korpusa iz sastava Armije RBiH. U oslobađanju i odbrani Bosne i Hercegovine svoje živote je dalo 79 pripadnika ove jedinice, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu