Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Miličević: Vode nas nesposobni, mjere moraju biti usaglašene za oba entiteta

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Milan Miličević, smatra da je dužnost i obaveza srpskog člana Predsjedništva BiH da u svakom pogledu u zajedničkim organima štiti interese građana Republike Srpske, ali da se on ne bavi time, već se umjesto toga često bavi stvarima koje su u nadležnosti drugih institucija Republike Srpske.

„Imamo li mi iz Republike Srpske člana Predsjedništva BiH koji bi trebao da zastupa naše interese u Predsjedništvu? Zar taj čovjek ne treba sa ostalim članovima Predsjedništva da usaglašava iste mjere u oba entiteta? Nečinjenjem po tom pitanju ne samo da se ugrožava zdravlje stanovnika potkopavanjem efikasnosti mjera koje se sprovode i po principu spojenih posuda kretanje zaraze se nastavlja, već se i nanosi ekonomska šteta građanima Republike Srpske čiji su poslovni subjekti zatvoreni, dok isti u Federaciju nisu i obrnuto. Primjera radi,kada su mjere zatvaranja pooštrene u jednom entitetu dolazi do kretanja ljudi i novca ka drugom što dodatno pogoršava širenja zaraze“, rekao je Miličević.

Miličević postavlja pitanje da li se član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske bavi ovim pitanjima u Sarajevu i zar nije vitalni nacionalni interes zaštita egzistencije svakog stanovnika Republike Srpske?

"On u isto vrijeme svojim činjenjem i nečinjenjem, te istupima u javnosti ozbiljno urušava institucije Republike Srpske“, zaključio je Miličević.

"Pravi put za kontrolu pandemije izazvane Corona virusom čini nekoliko osnovnih koraka a to su:
-masovna i planska vakcinacija za šta nemamo vakcine
-masovno testiranje za šta nemamo dovoljan broj testova
-stručno osmišljene mjere za sprečavanje širenja zaraze i kontrola njihovog sprovođenja
Očigledno je da nemamo ništa od toga jer ovu zemlju vode nesposobni ljudi."

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.